Pencapaian dan Cashout Kali ke-5

Seperti yang sedia maklum, aku start blog bulan 4/2010. Sepanjang tempoh enam tahun tulis blog berjaya cash out dengan nuffnang sebanyak lima kali. Sikit jer... Tak membanggakan sangat pun. 
First time cash out adalan Jun 2012. Tengok amaun di bulatkan itu. Tepat je RM 50.77 terus aku cash out. Tolak RM1 duit pemprosesan dapatlah rm49.77. Hihi tak cukup lima puluh pun. Excited sangat time tu nak merasa duit hasil blog dan nak tengok macam mana nuffnang bayar. 

Lama tunggu ko nak dapat 49.77 tu.. Aku start dapat CPUV dulu BE bulan Nov 2011. Setelah setahun tujuh bulan berblog! Orang lain dua tiga bulan dah dapat. Nak harap CPC campaign berjanggutlah kan. Tak pe. Lambat pun atleast ada... Rezeki orang tak sama. 

Lepas tu korang tengok tahun bila pulak aku cash out. 2014 hokey.. Dekat dua tahun pas tu. Kali ni aku simpan lama sikit bagi banyak. Masa ni ada dapat advertorial job dari nuffnang. Pastu dapat pergi event seketul dan terkini pay per post. Alhamdulillah dapatlah tiga angka.

Last week untuk julung-julung kalinya terima cek yang kelima pulak. Tak banyak pun. Masih tiga angka. Hopefully one day boleh empat angka pulak.  Berangan dulu tak salah. Dari angan-angan tak mustahil jadi kenyataan. (~.^)

No comments:

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY