12 May 2016

Theatre Fantasy Rainforest

Pernah dengar tak teater fantasy rainforest? Aku pun barulah dengar lepas kakak aku ajak pergi tengok sabtu lepas. Offcourse teater ni mengesahkan tentang hutan. Kerakusan pemburu menangkap hidupan di dalam hutan. Teater yang diselangselikan dengan tarian, silap mata, lagu dan sketsa... Macam teater-teater kat istana budaya tu. Eh macamlah kau pernah pergi istana budaya. Cumanya ini kat Hall A, PICC. 

Kumpulan sasaran diorang sebenarnya adalah foreigner dan pelancong. Memang hari tu kitaorang pergi yang ada dalam dewan tu semua pelancong asing. Ada tiga kumpulan pelancong hari tu. Satu datang seawal sebelum teater bermula. Yang kedua datang bila persembahan dah separuh bermula. Manakala yang kumpulan terakhir tiba lima minit sebelum persembahan tamat. Kesian sangat kat diorang. Dapat dengar lagu-lagu rakyat malaysia jer. Overal persembahan sangat best bagi orang yang baru first time tengok live teater. Hehehe....

Sebelum masuk sempat bergambar dekat stage diluar hall yang disediakan. Kitaorang datang awal setengah jam. Lepak-lepak kat luar sebelum teater bermula. Datang seorang pakcik ni, rasanya dia "somebody". Tangkap gambar kat sini jugak. Ingatkan dia nak masuk tengok teater jugak. Rupanya lepas tangkap gambar terus berlalu sambil suruh pembantu dia post gambar tu dengan caption "Baru lepas habis meeting kat sarawak". Ada jugak orang macam ni yer... Mementang baru habis pilihanraya kat sana. Now i tahu dah media social ni banyak yang tak boleh percaya. Selalu yang kita percaya habis tu lah yang tipu lebih...

Kids.... Pia paling happy. Sebab dia dah besar dah boleh faham jalan cerita. Hakeem sepanjang teater asyik tanya jer. Tak tenang mak nak tengok. Airis pulak baru suku dah tido sebab dia takut tengok pemburu dan bunyi muzik latar yang kuat.


Actually tak leh tangkap gambar tapi aku curi-curi tangkap. Nasib baik tak kena sound. Kawan kakak aku kena tegur sebab banyak nau tangkapnya.

 Gambar ehsan dari laman web fantasy rainforest

Hero & Heroin teater fantasy rainforest. Lepas tengok teater ni terus aku batalkan niat nak hantar sofea kat kelas tarian. Antara dosa dan kerja korang faham-fahamlah. Tak sanggup tengok adegan pegang memegang, peluk memeluk. Tapi salute kat heroin ni punya tarian. Terbaik.

Kalau korang berminat nak tahu lebih lebih lanjut tentang teater ni boleh lawat laman web Fantasy Rainforest.

No comments:

 
Copyright by Aziazidah