12 March 2011

Cabaran Hari Ke-4 : Berhenti hisap darah

Diam tak diam dah empat hari aku tak bagi sofea susu badan. Memang suffer aku tengok sofea. Bila tengok hari ketiga sofea dah seakan melupakan susu badan, ingatkan hari keempat makin senangla. Rupanya nak bagi baby berhenti menyusu ni memang tak semudah yang disangka.


Sofea seperti kekurangan sesuatu. Tapi dek kerana penangan garam membuatkan dia jarang nak mintak susu badan. Hanya berani pegang-pegang, sentuh-sentuh puting je. Tidor malam pula sering terganggu dengan tangisan kerana ketidakpuasan menghisap susu.


Bila malam menjelma aku try la letak sofea atas bouncer, mana tahu dia boleh tido lena. Buat pengetahuan sofea memang sejak kecik tak pernah tidur atas buaian. Tapi tak jalan, dia dah tak nak tido atas bouncer mgkin sebab dah besar. Bouncer pun dah hampir tak muat.




Sekarang kalau sofea nak tidor mesti dia tidor sendiri itu pun kalau dah betul-betul mengantuk. Sofea bukan macam baby lain kalau ditepuk-tepuk peha atau di urut-urut badan mahu tidor. Kalau kita buat macam tu lagi dia tak suka.


Bila la semua ni akan berakhir. Rasa kesian ngan sofea dan diri sendiri kerana terpaksa melalui semua ini.

3 Comment:

mzhany said...

alololo lena je tido...ummm sabo eh azie..

PUANSTOBERI said...

walo masih belum berkesempatan melalui nyer, tp seakan faham apa yg azi rasa.. sabar eh..Insyaallah..semua akan oke :)

mamaaizara said...

hany: sabo tapi sedih sgt

reen: insyaallah, amin...