04 March 2011

Maybe puteri lagi


Petang tadi kena pergi scan kat Klinik Kesihatan Puchong sebab nak tengok samaada baby ok ke tak because of penyakit kencing manis. Kemudian doktor bagi surat untuk di refer ke Hospital Serdang. Dalam tempoh sebulan kena pergi spital buat appointment kat sana untuk scan lagi tengok baby besar sangat ke tak, samaada boleh bersalin ikut tarikh jangkaan atau kena paksa bersalin awal.


Alhamdulillah masa scan doktor kata baby sangat ok dan aktif. Doktor tunjukkan jantung, kedudukan kaki, tangan dan kepala. Walaupun tak faham sangat bacaan kat skrin tapi i'm happy sangat-sangat. Sayang papa baby kerja kalau tak boleh sama-sama tengok keadaan baby kedua ni.


Bila dah scan free ni tergerak jugak hati nak tahu jantina baby dalam perut ni. Masa first pregnant dulu aku tak pernah scan untuk tahu jantina baby. Doktor kat hospital serdang yang gatai-gatai bagitau jantina. Tahu tak baby awak ni baby apa. Aku jawab tak tahu "Tuuu..pempuan katanya". Perasaan time tu memang frust sebab aku harap anak first biarlah lelaki tapi dah itu rezeki aku terima aje.


Tadi aku plak yang gatai-gatai tanya doktor jantina apa baby dalam perut ni. Doktor jawab tak berapa pasti, nanti saya scan bagi clear. Dan jawapan doktor : Maybe perempuan, sebab tak nampak pun anunya. Tapi tak jelas sebab keadaan baby agak terkepit. Tak semestinya perempuan tambah doktor.


Masa kat Hospital Serdang dulu aku memang nampak jelas jantinanya perempuan tapi yang ini aku sendiri pun tak pasti sama macam yang doktor tengok. Walau cammana pun hati ini dapat rasakan peluang untuk dapat baby boy agak tipis. Nampak gayanya kena usaha lagi la ni. Niat hati nak berehat panjang lepas bersalin anak kedua tak dapatla....

2 comments:

mzhany said...

waaa beshnye, dah xlama dah eh azie...ummm xpe la mana mana pun kan, janji baby sihat kan...ameen

mamaaizara said...

xlama dh sama bln birthday hany kan...

 
Copyright by Aziazidah