Tip mengemas rumah yang kecil dan sempit

My house sekarang ni memang comel lote. 2 bilik tidur, 1 bilik air, 1 dapur, 1 ruang makan dan  1 ruang tamu. Budget ciput je time nak buat rumah ni.

Kalau compare dengan rumah arwah mak memang jauh dari langit dan bumi. Bilik tidur je dah 6x ganda lebih dari rumah aku. Siap ada stor penyimpanan barang-barang lagi.

Sebab rumah aku ni kecik je, bila time bawak masuk new/second hand item mulalah perah otak pikir mana nak letak barang-barang yang lama-lama tu.

Ini salah satu cara amalan turun temurun. Letak barang yang jarang digunakan atas lemari. Tengok tu... Pemalasnya aku. Aku main campak-campak je atas lemari tu. Tinggi sangat nak susun. 

Cara kedua pulak ilham datangnya dari my doter. Kreatif betul kepala otak dia ni.

 
see.. budak-budak macam ni la.
mula-mula dia tolong kemas, pastu sepahkan balik...

Rumah aku memang banyak bantal-bantal baby. Dapat time lahirkan hakeem. Sesuailah guna teknik penyimpanan gini.

No comments:

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY