30 December 2011

Tutorial download video you tube ke PC



Tahukah anda mendengarkan lagu-lagu kepada bayi anda adalah baik dan secara tidak langsung mengajar anak anda menghafal?



Hooyaa...semalam hati gembira sebab berjaya mendownload video you tube ke netbook aku yang comel lote ni. Itu pun almost ber'month-month' mencari cara-caranya. 


Orang lain dah ribu riban video dalam PC, ko baru tahu? Memalukan. Tapi lagi malu tanya kat orang. Itulah pasal. At least berkat kesabaran google sana sini berjaya jugak.


Mana lah kita nak tahu kena download software You Tube Video Converter dulu baru dapat transferkan video you tube ke komputer.


- rupa sofware yang siap di download -


Dah siap download software kat atas ni, kemudian cuma copy link url video di you tube then click je button 'paste' yang terpampang di software tu. Software automatic dah boleh detect video apa yang korang nak tu.


Last sekali klik button download. Sungguh easy. Like ABC.


Kalau aku tahu sesenang itu dah lama aku dapat download lagu twinkle twinkle little star, little indian boy, bingo, old mc donald etc. Tak payah dengar online. Asyik buffer...

4 comments:

MaryaYusof said...

Tqvvm dear..I pun dah lm nak tau caranye...nasib u tak kedekut ilmu ajar....tq again ;)

♥nurulizzatie♥ said...

akak, sye tag akak :D

♥nurulizzatie♥ said...

belum tamat lah akak. 12tghari 1januari. sempat lagi nih. chayok2. hehe :D

Azi said...

MARYAYUSOF : WELCOME...

 
Copyright by Aziazidah