Contest

Deco-deco mesin basuh dan peti ais


Haa tengok betapa rajinnya aku main tampal-tampal hari Sabtu lepas. Sebenarnya boring dah tengok rumah yang nampak dal. Dinding rumah aku tu color putih. Dah la putih bertompok-tompok pulak tu sebab tukang rumah aku dulu tu tak reti nak cat. Ada ke guna cat kapor. 

Asalnya kitaorang pilih warna hijau tuk ruang tamu dan dalam bilik warna merah hati. Tak pe nanti ada masalah kitaorang cat sendiri tapi tak tahulah bila tu.

Sementera tunggu aktiviti mengecat kita main tampal apa yang ada dulu. Cantik tak aku tepek pelekat kat mesin basuh AKIRA aku ni. Bebudak sukalah benda macam ni. Aku dapat pelekat ni masa pi Haier Warehouse Sales.

Pas dah deco mesin basuh, aku tampal FM kat peti ais lak. Ikutkan pelekat untuk fridge ni pun ada. Tapi aku rasa macam semak je nak tampal banyak-banyak. Crowded.

FM ni ehsan dari kakak aku. Set of 3. Kalau nak disuruh beli memang tidaklah. Tak minat benda ni semua. Tapi sekarang sudah jatuh cinta sesangat. Cuma kalau aku teruskan hasrat penuhkan fridge dengan FM ni confirm dak sofea lagi suka ke dapur. Boleh main cabut-cabut, main baling-baling. Confirm pecah.

Anyone berminat ngan pelekat ni? Ada dua set lagi.

5 comments:

IntaNBerliaN said...

Cantiklah mesin basuh lps awk tampal tu.. mcm umah parent saya pun mak tampal gak.. dekat tandas n dapur penuh bertampal..hihii

MaryaYusof said...

Salam Zi,

Comel je tampal2 kat mesin basuh tu... Yg berdiri depan peti ais tu lg comel :)

Tak suka sgt tampal2 tp FM tu sgt minat :)

PUANSTOBERI said...

Ramai giler kot org sker FM ni. Sy tak la tak sker, dan tak la giler nau, kalo ada, ada ler. Skang buh FM tempat2 yg org pegi dan saya pegi. Hihiks :D

hayyemoi said...

ape yg sofea pegang tu?ais cream ke ape...tu paling comei..haha

Azi said...

intan berlian : cantih eh...tq

marya : comelkan? azi dulu xsuka fm skrg suker sgt...

pn stoberi : mmg ramai yg suka Fm, dulu tertanya2 jugak nape diorg ni suka na ngan FM, now dh tahu dah ....

hayyemoi : dayah bukan aiskrim la...tu pistol air..hi3 dh cam lelaki dh sofea ni..

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY