08 April 2012

Dilema Nursery

Last week aku pergi jengok nursery sofea dulu. Nak bagitau kat diorang yang anak-anak akan tinggal sana start bulan 6. Cuti aku tamat 19hb Jun ni.

Masalah sekarang mama ti (owner nursery) tanya macam-macam. Anak minum tak susu botol. Anak nak ke kat orang. Anak makan nak ker? Mama ti kata kalau susah sangat nak jaga hakeem diorang surender nak amik. Sebab baby ramai sekarang. Terasa panas pulak telinga.

Pastu aku tengok pengasuh-pengasuh yang jaga pun dah banyak bertukar. Paling sadis mama ti hire bebudak muda macam baru abis belajar je. 

Dont judge book by its cover tapi memang aku tengok bebudak tu macam tak berapa pandai sangat jaga baby. Sofea langsung tak pandang bila diorang panggil.

Then aku tengok punyalah diorang bertungkus lumus nak tidokan baby sampai tekop kepala budak tu. Tak lemas ke? Risau-risau.....

2 Comment:

IntaNBerliaN said...

susah jugak camni yer.. tp tu la.. bila nk anto nursery.. awk kne betoi2 yakin yg dorg blh jg ank2 awklah... kiranya awk kne bg kepercayaan dkt mereka...

Azi said...

itulah intan, dulu yakin sekarang kurang yakin camna...