Shopping di Hush Puppies Warehouse Sales - Hasil Rembatan

Aku beli semua baju dalam 14 helai. Ambik kau... Banyak tak? Masa nak bayar tu cashier pandang slack je ke aku. 

Terfikir jugak aku agaknya dia ingat aku tak mampu bayar, tak pun mesti dia fikir barang yang out to date pun aku nak beli. 

Kalau nak beli barang kat warehouse sales ni pandai-pandailah yea. Dah nama warehouse sales. Mestilah nak clearkan stok lama. Tapi tak bermakna stok lama barang lama. Baju baru, cantik jugak cuma bukan latest design jelah.


Pink color. Off course seluar untuk sofea. 

Seluar untuk Hakeem. Lambat lagi boleh pakai. 1 years size pun besar.


Seluar jeans untuk sofea lagi. 

Semua seluar jalan macam kat atas ni berharga RM25. To me ok harga ni. Sebab kalau ada sales kat shopping complex pun the best price boleh dapat around RM30 ++ kan...



Only one baju tuk Hakeem. RM 15. Tak adalah rasa murah tapi sebab tak nak lah kata mama pilih kasih beli untuk sofea jer. Jadi amik jugaklah baju ni sebab jumpa yang ini je paling murah. Yang lain-lain semua dalam rm 23 and above.



Baju sofea sehelai RM10. Coz brand hush puppies rasanya worth it lah sepuluh hinggit. Majoriti baju rm 10 ni banyak yang 1 year. Kalau nak up sikit rm 16 and above. Sori lah aku nak amik yang mahal-mahal tu kan. Kalau rm 16 banyak dah kat shopping mall yang ada brand dan design latest-latest lagi.

Lagi satu faham-fahamlah baju-baju hush puppies banyak na gambar anjing. Terdengar jugak sepasang customer cakap sy tak nak pattern ni sebab ada gambar ni (anjing).


Seluar stail gini semua RM15.00. Aku beli 3 helai. Pejam mata je memandang walaupun ada gambar dog (lebih manis dari sebut anjing) di situ. Nak buat basahan. Seluar sofea banyak yang dah sendat mendat. 

Pastu adalah aku beli baju t-shirt lengan panjang/pendek setiap satu harganya RM 15. Murah sikit dari tahun lepas RM 19. Kalau baju lelaki around rm 30 - rm 45. Better tak yah beli sebab kalau sales di shopping mall harga pun lebih kurang gitu jugak. 

Luggage and shoes bukan pilihan aku. Semuanya ratus-ratus. So tak payah tengok. 

Berbalik pada aku cakap kita kena bijak memilih sebab ada yang komen tak worth it pergi. Tapi kalau kita tahu matlamat kita berbelanja rasanya berbaloi untuk aku. Berbelanja sekali dua setahun untuk anak-anak dan aku habisnya dalam dua ratus oklah kan???

What do u think? Murah or mahal. 

2 comments:

Riena Haiqal said...

mak ai. murahnya, kalau ada kat sini dah sah dah saya pun akan rembat berbelas2 pasang kn.. :)

Azi said...

kat sana memang brg mahal sikit dr semenanjung kan....

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY