15 July 2012

Misi mencari barang idaman

Setelah sekian  lama tak dapat update blog, hari ni aku pulun nak taip entri sebanyak yang boleh kalau larat. Jadi entri ini dan entri dua tiga hari akan datang adalah entri auto publish sampailah my lappy siap di baiki.


Jom aku nak mulakan story pasal misi mencari barang idaman yang aku pernah mention nak beli itu hari. Setelah ditimbang tara aku decide nak beli kat kedai area Shah Alam. Walau pun jauh dari rumah tapi hanya kedai ni je yang boleh menjadi pilihan sebab kedai ni boleh trade in barang.

Petang sabtu tiga minggu lepas (lama giler story ni) bermula misi mencari barang idaman yang pernah aku pernah mention. Before pergi, aku dah siap-siap call owner kedai tu suruh nantikan kedatangan kitaorang.


Macam yang aku mention duit nak beli barang idaman aku tu adalah hasil dari duit syiling simpanan selama tiga tahun, duit business, duit nuffnang dan sedikit duit my sis. :P. Jadi masa dikedai tu memang dalam otak dah set nak beli barang yang price dalam range yang ada dalam budget.


Masalahnya bila sampai kat kedai tu, owner kedai asyik push push suruh beli barang yang harga out of my budget. Harga riban riban. Siap suruh buat instalment lagi. For me kalau beli kereta bolehlah nak buat instalment. Memang tak mampu nak beli cash. Ini barang biasa-biasa jer.


Owner kedai kata alang-alang beli biar beli yang elok terus. Puas hati. Bagi aku sukati akulah nak beli barang harga murah ke mahal ke kan. Janji boleh pakai. Yang penting jaga elok-elok sudah.


Aku tak sukalah orang push-push. Last-last aku blah je dari kedai tu pergi cari barang idaman hati kat kedai lain. Tak kisah lah tak boleh trade in ke apa. Janji tak sakit hati.

Padan muka itu owner dari ada nak dapat untung sikit disebabkan tamak langsung tak dapat untung.


* nak tahu apa barang idaman tu tunggu yea next entry.

5 comments:

Eca Dwinky Asha said...

dah jumpa lum..naktahu gk apa brg tu.hehehe

nn lylyn said...

ape agaknye ek ^^

izz iizza said...

rimas kan org duk paksa-paksa ni..bagus pun blah jer..:)

Riena Haiqal said...

kalau saya, memang tak minat la kalau kena push2 suruh beli dan bila staff dia ikut2 jer kemana kita pegi.. excuse me la.. bukan niat saya nak g mencuri jadi tak perlu la ekori saya.. rimas la..

IntaNBerliaN said...

ooo ni cari mesin jahit la ek.. :-)

 
Copyright by Aziazidah