Miss call daripada TV Alhijrah

Bila kita duk kehulu kehilir usung handset, tak ada sorang manusia pun nak call. Kita duk kelek handset satu hari satu malam bawak pi dapur, pi bilik tidor, pi bilik air, bukan kata orang nak call, satu sms pun tarak.


Kalau ada nak dapat sms, tu mesti dari celcom offer. Lebih-lebih sikit daripada nombor 28888. Nak beritahu kredit nak expired lah tu.

Tapi sekali kita letak telefon merata-rata, time tu lah berpuluh-puluh orang miss call kita. Masa kita tak terdengar ringing handset sebab handset tertinggal dalam kete or handset duduk bawah kusyen or bawah bantal, then bila kita teringat kat handset, tengok dah berderet nombor miss call. 

Paling tak boleh terima bila handset tetiba mati. Tak kiralah sebab bukak banyak sangat aplikasi kat handset sampai handset jadi hang. Tak pun handset yang kita tinggal terjatuh dari atas meja/kerusi/katil lalu terbarai semua body dengan bateri sekali. Atau pun sebab bateri kong.

Kemudian bila bukak handset berjujut sms masuk bagitau senarai nombor yang kita miss call. Pastu dalam senarai  miss call tu adalah panggilan-panggilan yang paling kita nanti-nanti. Panggilan yang urgent-urgent, penting-penting. Panggilan dari orang yang tak di kenali jugak. Bikin penasaran hati nak tau jer... Geram kan.

Macam semalam mr. edy punya handset ntah macam mana boleh terlerai bateri daripada body. Telefon cokia nokia C3 mr. edy tu memang dah nak tamat riwayat dah pun. Tak sampai setengah jam pun tertutup handset tapi dah berlambak orang call.

Di sebabkan mr. edy ni berbusiness base on call, jadi kenalah call satu satu nombor yang tak kenal tu. Dan salah satu nombor yang mr. edy call tu nombor pejabat. Dan katanya daripada TV Al hijrah. 

Sangat excited dengar TV Al hijrah call kitaorang. Glamour ko stesen TV telefon. Ko ada? Agaknya diorang call sebab nak offer casting ke apa haaa..  (Perasan)

Tapi sayang seribu kali sayang nombor tu general line, tak dapat nak detect siapa sebenarnya yang telefon mr. edy. Frust sesangat sampai ke hari ini. Meluap perasaan nak tahu kenapa TV Alhijrah call. Mungkin nak sewa lori kot...

Sebelum dapat call tu mr. edy pergi potong rambut dan angkut aku dan anak-anak naik motor. Dalam perjalanan balik baru perasan aku pakai baju terbalik. Kata orang kalau pakai baju terbalik ni nak dapat rezeki.. rezeki berganda...


* Apa related pakai baju terbalik dengan TV ALhijrah??? TV Alhijrah please call me back... huwa huwa... penasaran ni nak tahu.

* Kalau memang dijanjikan allah itu rezeki kita pasti akan ada rezeki tu, tapi kalau memang bukan rezeki kita kot mana-mana kita setting pun memang tak akan dapat.. Redha je lah...

3 comments:

IntaNBerliaN said...

iskkk kalu saya pun rs frust ni.. ralat je kan.. adehhh telefon lah azi semula.. :-)

QasehnyaRania said...

tau xpa...selalu cam tu..bila tak pegg sangat ada je yg nk mnelipon..
insyaALLAH kalau ada rezeki tak ke mana kan..
salam kenal dari blog intanberlian =)

Eca Dwinky Asha said...

samala...time xde org call,hp dpn mata je..time org sibuk cri,hp ntah mana simpan....lumrah org xde bf,xpeduli lgsg hp tu.hahaha..

eh eh,curios,AlHijrah TV nak apa eh?

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY