Saya nak berenti kerja kerajaan

Ada yang berFB tanya gini. "zi awak ni tokse masuk kejo doh ko..... ".'Sebelum jawab nak cakap "hey apsal you speakang kelantan dengan i ni. I'm 'KL'ian not Kelantanis ok? kih kih kih...

Ini semua gara-gara aku sibuk menjahit beg ler ni. Sampai semua orang ingat aku nak tukar profesion.

Ishh mana mungkin aku berenti kerja yang memang dijanjikan dengan perkataan tetap dan berpencen. Cuma buat masa sekarang sementara tunggu hakeem cukup dua tahun biarlah aku berniaga kecil-kecilan. Boleh tolong mr. edy sesikit.

Duit yang aku dapat boleh buat beli mainan anak atau beli barang idaman hati yang lain pulak ker kan. Tak adalah nak harap 100% duit suami.

Tapi kalau business dah establish dan income sebulan melebihi daripada kerja kerajaan bolehlah jugak dipertimbangkan berenti kerja tu.

Aku pernah tonton rancangan NONA, pekerja UPM decide berenti kerja sebab pulangan bersih dari business homemade dia sebulan dapat RM20k. Aku pun kalau berusaha tak mustahil boleh kan ....

5 comments:

Azura Mendezz said...

Kerana 9 dpd 10 pintu rezeki adalah dengan berniaga..
Tapi org stil suka makan gaji..kite pon plan gak ni..tp xtau lg nk buat apa..hehe!

Riena Haiqal said...

InsyaAllah rezeki ada dimana2..kalau sya keja kerajaan memang saya pun takkan behenti..selama ni saya keja swasta jer dan tak janjikan apa2..lagi baik saya jadi surirumah jer

Marya Yusof said...

As salam Zie,

Setuju! Jom pakat2 berenti kerja! ngeee~

9/10 rezeki dr berniaga, bukan saya yg ckp tapi Rasullullah SAW (Hadis Sahih)... kalau mampu buat2 dua2nye pun bagus juga cukup 10/10 betul tak ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

selagi kita sentiasa berusaha Insyaallah rezeki tu ada jer kan...

salam kenal dr wani aka ibuqalief :)

Eca Dwinky Asha said...

Insyaallah kak....klu ada rezeki dgn niaga,napa xteruskan je kan?..eca pun baru nak mulakan kecil-kecilan.hehehehe :D

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY