16 July 2012

Barang idaman saya

Tiba masa untuk mendedahkan apakah sebenarnya barang idaman aku. Suspen je bunyi.... :-P

Akhirnya tercapai jugak hajat nak beli benda alah ni. Dah lama dah mengidam nak beli tapi setiap kali ada duit rasa sayang nak melabur ke barang ni.

Barang idaman saya ialah MESIN JAHIT.

Mesin jahit ini model Singer 2250. Kalau harga installment RM 799.00. Tapi sebab aku bayar cash only RM 700.00. Bolehlah. Ini je yang mampu.

Owh fyi, aku beli mesin ni kat giant, putra height. Dekat je kat rumah. Daripada sibuk-sibuk hari tu cari kat Shah Alam punya jauh. Tak pelah.. tak trade in mesin jahit yang lama tu pun harga still under budget lagi.

Actually kedai jual mesin jahit ni kat Keramat, KL. Tapi diorang ada bukak booth kat Giant, Putra Height that time. Memang dah jodoh aku nak beli dengan diorang.



*Nanti aku tunjukkan hasil jahitan pertama, kedua, ketiga dan seterusnya. Dah banyak dah aku jahit sebab dah seminggu mesin jahit ni aku dapat.

4 Comment:

izz iizza said...

owhh..suka menjahit ya..masyuk la kalau musim-musim perayaan nnti..:)

Marya Yusof said...

As salam Zi,

Wah, bestnye! Mesti Zie pandai menjahit kan... Marya pun teringin nak ada mesin jahit tp tak pandai menjahit mcmana tu...hik3... nnt tunjuklah hasil jahitan tu ye :)))

Riena Haiqal said...

wah mesin jahit la.. best2.. bolehla menjahit baju utk anak2 nanti.. (^_^)

IntaNBerliaN said...

bestnya kalu pandai jahit ni.. sy ni xpandai + kurang minat... adoiii...