30 October 2012

Sikap pemandu kita

Jalan dari Jeli menghala ke bukit bunga hari ahad hari tu....

Tengah-tengah matahari menembak ni memang mencabar aktiviti memandu. 


Tengok tu pemandu-pemandu buat double line kat laluan kecemasan. Aku memang berdoa jer time tu ada polis biar kena saman. Padan muka. Kita yang penat-penat beratur ni ntah bila nak sampai destinasi. Semua orang pun nak cepat maa,..,.

DBY ni sama baik macam aku. hehehe.... Follow the rules. Memang lama jugak aku membontot DBY ni. 


Bila nak masuk kat tempat selekoh-selekoh, umah orang bergulai, nak beli keropok lekor macam nilah. Semua menepi... Ini yang buat lagi jem. 

Padahal jem tu boleh dikurangkan sebab ada segelintir sikap manusia yang pentingkan diri sendiri, melarat jem sampai 4 5 jam........

5 Comment:

Momma AA said...

erk??? membontot DBY??? hahaha..
owh.. azi blk kelate ker raya korban ni?? mesti meriah kannn...

tu la.. bila ada pengguna jlnraya yg pentingkn diri camni, momma pun geram jugak.. bahaya sekiranya ada kemalangan dan kecemasan.. tu yg buat bertambah jem tu.. sabau jer la.. huhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

susah klu ada yg penting diri mcm ni..

nita said...

sabor jelah yer...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah khamis kak :)

IntaNBerliaN said...

tu lah.. selalu mcm ni... xsuka kan... geram je,,,.