29 November 2013

Dua beradik time baik

Pagi tadi dua beradik ni datang opis sekejap. Lebih kurang dua jam. Mr. mama drop sebab ada kerja kat putrajaya. Then dalam pukul 12.30 hakeem dah balik. Tinggal sofea teman mama sampai petang. Budak ni memang suka duk opis. Dapat tengok youtubes xde buffer buffer. Pulak dah ada member opis yang bawak anak lebih kurang sebaya sofea. Sukalah ada kawan. Itu hari ni...


Yang ini empat hari lepas. Mr. mama outstation. Semua urusan bundle, anak-anak aku kena handle. Kalau tak outstation pun aku handle jugak haih.. Suami isteri wajib tolong menolong. Mak dah tak de. Mak mertua duk jauh 8 jam dari kl. So kita berdua kena bergandingan bahu walau apa pun yang jadi kan pa..

Buruknya view rumah aku ni kan. Kalau banyak duit, impian nak bina kilang bundle. Tolong doakan moga impian tercapai. Kak jiah minggu ni kita sama-sama kemas nak. Kata nak cari duit lebih kan.. (-.-)


Kalau takde mr. mama aku pun takde nak keluar-keluarnyer. Ada mr. mama pun aku tak keluar. Pendek kata dunia aku banyak kat rumah dan anak-anak jer. Takat bawak anak gi taman kat giant putra height tu ala. So boring-boring tara tak de customer kita kutip buah rambutan. Sekarang ada empat pokok rambutan tengah lebat berbuah. Kalau ada yang ngidam nak makan rambutan boleh datang beli. Panjat sendiri ok. Indonla selalu datang beli. Melayu non ada. Indon ni memang pandai mencari benda nak murah sesaja. Ermm.. hari tu baik dan rajin anak dara dan anak jantan aku tu together together angkat plastik rambutan.



Khusyuk sambil tengok tv makan rambutan. Tak sempat nak penuh tupperware tu dah di ambil satu satu masuk mulut. Tu yang mengazab sakit tekak memasing.

1 Comment:

Amanda Suria said...

Amboi...baik pulak berdua tuhkan......