30 September 2014

Melihat dunia

Alhamdulillah pagi ahad tanggal 28 september 2014 aku dah selamat melahirkan seorang bayi perempuan sekitar jam 11pagi. Berat bby sekitar 2.7kg. Anak terpaling ringan nih... The exact weight n time aku update later sebab lepas bersalin doktor tak bagitau pun berat bby. Hari ahadkan... semua mcm malas jer...

Pengalaman bersalin antara ketiga tiga anak mmg semuanya berbeza. Nnti aku up satu entry lain ye. Hopefully ada yg nk baca. Hi3...

Hari ni masuk hari ketiga my princess (nama belum decide lgi) lahir kedunia dan kami masih berada di hospital serdang. Baby kena tahan sebab kuning.

Ikutkan mlm ni kena masuk nicu tp aku merayu supaya stay kt wad bersalin lg. Tak mo duk nicu. Klu dh duduk situ paling awal dapat keluar lps 5ari. Tak sanggup...

So doakan kami berjaya keluar pagi esok yer... klu tak berjaya, ada dua pilihan samaada bby stay kt nicu aku pun stay kt sana klu ada kekosongan tempat tinggal. Atau bby still stay kt nicu tp aku boleh blik rumah dan berulang dr rumah untuk bgi susu... dua dua pun tak mahu. Nak ibu dan anak boleh balik. Doakan mlm ni check darah kuning turun below 190 yr. Pukul 4 td 240...

update: berat baby : 2.78kg Waktu bersalin : 10:52pagi (ahad)

3 Comment:

Rohani Hashim said...

Azie...
Alhamdulillah...TAHNIAH azie. InsyaALLAH semoga baby cepat boleh balik. Aamiin.beshnya...

Sya Mimie said...

Asslmkm sis.. Tahniah.. Susah bila bby kna kuning ni kn..

Amanda Suria said...

Alhamdulillah. ..tahniah...mcm skjp je akak preggy tau2 dh bersalin