Bawak airis jalan

Semalam aku pi giant putra height. Tempat favorite aku ngn anak anak. Sini tak padat senang nk park. Ada playground dan uncle jack fried chicken. Byj kali dah ckp.

Al mementang semlm dh merdeka berdesup keluar jln ye. Eh bukan sesaja tau nk bwk baby jalan tau tak bagus tp sebab nk pi pos beg jeans. Pukul 9.30am dah keluar kemain awal. Ngangkut lah airis ngan hakeem. Pia sekolah.. Selamba je ngendong airis gitu, tak fikir nk bwk bby carrier or stroller. Adeh nk patah tgn dibuatnya. Bukan setakat pi pejabat pos tawaf sekali giant tu. Penuh tgn ngendong airis ngan brg brg.

Mama kena pau lori sebijik. Pas tawaf giant singgah beli set kiddos yg ada nugget kt uncle jack tu kan dapat aiskrim.. Tertelan telan ailiur tengok. Tiga ringgit plus dua posen tax. Hakeem tak nk pulak aiskrim tu sebab dah ada lori. Nk bgi siapa pulak kan. Rasa nk slurp je sekali lelehan aiskrim itu....

2 comments:

Ann Ishak said...

cer slurp sikit :)

nita said...

terasa penatnya walau sekadar membaca :P

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY