15 March 2017

Jahit eloise top untuk airis

Aku sejenis manusia yang tidak boleh duduk diam. Otak ni ada je plan apa yang nak dibuat pada hujung minggu. Kalau orang lain hujung minggu suka kalau dapat beristirehat tapi for me perasaan bersalah mencengkam-cengkam jiwa jika asyik terbaring atas katil tanpa berbuat apa-apa. 

Selain memasak, mengemas rumah & membasuh kain (apa lagi rutin mak-mak), masa aku banyak dihabiskan dengan menjahit. Selalu menjahit waktu malam. Siang kalau berkelapangan. As u know, sekarang aku dah melangkah setapak kepada menjahit baju anak-anak. Dia punya gian menjahit baju ni semacam tau. Sampai lupa nak jahit beg. Tapi sekarang aku dah balancekan antara hobi menjahit baju dengan menerima tempahan beg. Sikit-sikit aku bukak tempahan jahit beg. Later aku cerita pasal beg k.

Kat rumah tu dah banyak pattern2 baju yang aku print. Aku tak reti nak buat pola. Jadi print je free pattern kat internet. Cari yang sama saiz dengan anak-anak. Aku sebenarnya terguris bila ada orang kata aku senang print je pattern orang punya. Salah ke? Ramai je orang buat macam tu kan.. Memang diorang publish untuk kita print kan... Maybe aku hati tisu sangat. Takpe, ini semua pembakar semangat aku untuk terus belajar dan belajar jahit baju. Maybe one day aku lebih berjaya, mana tahu. Jadi designer... (~.^). Not my dream pun.... 



Here eloise top. Untuk airis. Aku print kat http://suturesandsandpaper.blogspot.my/2015/02/eloise-top-free-pattern-and-tutorial.html. Cuba tengok sama tak dengan orang putih tu buat. Aku pilih yang basic. Tak buat pun lengkung2 pun kat bawah. Next time maybe.

Yang ni sama macam flutter dress yang aku cerita kat sini. Tapi ini versi pleat. Sesaja buat saiz 4 tahun. Kena tunggu airis besar skit baru boleh pakai.

0 Comment: