24 March 2011

Baby boy! Confirm ke?

Seronoknya kalau dapat sepasang kan? Baby girl then baby boy atau baby boy then baby girl. Mana-manalah janji boy and girl.



Last Thursday kena masuk wad kecemasan bersalin Hospital Serdang selama empat jam sebab kencing manis tinggi. Rasa seram sgt even ni anak kedua. Sebab dah dapat agak apa diorang nak buat kat kita.



Memula nurse suruh tukar kain batik. Sib baik dah stand by awal-awal kat umah. Dalam otak cuma fikir doktor nak check jalan. Kalau tak nape suh pakai-pakai kain batik. Then suruh aku berbaring di katil nombor empat di ruang penilaian.


Tunggu hampir setengah jam, diorang pun buat CTG beberapa minit, sister kata sangat cantik gerakan baby. Memanglah cantik baby aku memang sangat aktif tau (puji diri nih) then tunggu lagi untuk doktor pelatih check (aku rasa itu doktor pelatih). Perasaan semasa menunggu memang takut sangat sebab tengok macam-macam orang yang ada, yang duk tunggu nak bersalin normal ada , yang nak bedah ada dan yang muka dah pusat lesi pun ada.


Kemudian dekat sejam baru jumpa doktor real, buat scan. Masa scan aku buat muka sibuk-sibuk tengok mesin scan macam tahu sangatla nak bacakan. Finally doktor tanya nak tahu jantina baby ke. Nampaknya dia dapat baca fikiran aku. Aku jawab nak. Bila dah cari-cari posisi yang betul doktor cakap LELAKI. Aku bagitau hari tu scan kata GIRL. Doktor kata confirm boy siap dengan explanation.


Hopefully scan kali tepat. Welcome blue goodbye pink.

2 Comment:

mzhany said...

waaa besehhh nyer, dapat sepasang la pasni...suke suke!

mamaaizara said...

harap2 la sepasang, takut nnti beria2 sgt lain pulak yg kuar...