13 March 2011

Cabaran Hari Ke-5 : Berhenti Hisap Darah


Sofea demam pada hari kelima. Panas sangat badan dia malam tadi. Aku tak pasti samaada ini disebabkan oleh penangan menghentikan susu badan atau sememangnya musim sebab sehari dua ni sofea memang batuk dan selsema.


Walau macammana pun rasanya misi aku nak hentikan sofea hisap darah susu badan bakal berjaya tak lama lagi. Sebab walaupun sofea masih sebut te te tetek tetek tapi dia tak berani nak masukkan dalam mulut. Kalau masukkan pun seketika.



Sekarang yang susahnya hanya time sofea nak tido. Kalau ada nenen dah lama dia belayar. Ini aku terpaksa bawak sofea pusing-pusing nak kereta dulu baru mau tido. Kalau dah tido pulak asyik meracau-racau je. Malam tadi memang aku tak boleh nak tido sangatla sebab sofea asyik merengek aje. Nasib baik hari ini cuti kalau tak mahu tersengguk2 aku kat opis.



Sofea aku lihat makin melupakan cara menghisap susu badan. Penangan garam memang berkesan. Aku decide bubuh garam bukan atas advice sesiapa tapi sebab aku tak suka nak bubuh sirap ke minyak ke, geli... Tapi letak garam rumit sikit sebab garam tak boleh tahan lama atas puting. Kena letak selalu. Mahu abis garam kat rumah aku nih.

1 comment:

mzhany said...

hoho xpe azie garam guna masak pun bukan banyak hehehe...

chaiyok chaiyok...pasti berjaya!!!

 
Copyright by Aziazidah