28 April 2012

Operasi pembersihan SAWI

Sekitar operasi pembersihan kereta savvy aku tu. Sementara mr. edy outstation aku dan anak-anak carilah satu aktiviti untuk menghilangkan kebosanan.


Mr. edy kalau cuci Sawi ni hanya bahagian luar jer. Dia kata dalam tak penting, orang tengok bahagian luar jer.


Bagi aku bahagian dalam yang paling penting. Kalau naik kereta kotor mana nak selesa. Jadi kalau bab bersih bahagian dalam aku take part. Bahagian luar mr. edy punya part.



Kereta korang sekotor ni ker?
kereta savvy boleh cabut kusyen belakang, keta viva tak boleh kan?
Kusyen ni aku siap clorox lagi. 
Tak tahan betul tengok berpeta-peta Malaysia, Singapore dan Thailand.

Budak ni suruh je apa-apa mesti mau tolong. 
Tapi jangan bila dah besar mula pandai cari alasan ye sayang..

Penat.

Hakeem pun sibuk jugak nak tolong. Sabar na.. besar sikit baru boleh.


Kereta aku kalau cuci pagi, petang naik confirm dah kotor. Mr. edy memang jenis yang anak nak buat apa semua ok jer. Makanlah apa-apa pun dalam kereta. Tumpah ke sepah ke dia jenis yang relax.

Korang yang ada anak alami tak masalah kekotoran bahagian dalam kereta yang melampau. Atau korang straight tak kasi anak makan dalam kereta. Atau kalau makan dalam kereta korang suapkan? Ke camana?

2 Comment:

IntaNBerliaN said...

KETE DKT UMAH SY NI PUN KOTOR GAK TU... X BERSIH2 LG...

Momma AA said...

wow... rajinnyer sofea.. dah boleh harap dah anak dara org nih.. hikhik..