29 May 2012

3 weeks

3 minggu yang tough berakhir jugak malam tadi. Gudang akhirnya dah siap u all. Walaupun tak seindah secantik yang diharapkan. But oklah.

Sepanjang proses membuat gudang ni memang otak banyak serabut. Serabut fikir pasal fulus nak beli barang-barang. Nak beli pasir, kayu, simen, pintu, tingkap & etc.. Bukan murah-murah tau. 

Abang mr. edy estimate mula-mula hanya 800rat. jer. Aku memang tak percaya sebanyak tu. Tapi tak pulak sangka, sekali sampai dua tiga kali ganda. Mana nak cekau duit. Walau macam mana pun nak tak nak terpaksa teruskan jugak kan... Kalau tidak lagi rugi.

Ingat tak reason kenapa aku nak buat store ni. Untuk buat kedai barangan terpakai masih jauh lagi perjalanannya. Perancangan kena teliti. Barang, budget masih belum prepared sepenuhnya. 

Reason paling kuat adalah sebab nak letak barang-barang pelamin. Tapi semalam wedding planner tu kata tak jadi nak letak. What the hell??? Semua benda aku buat semacam tak menjadi. Tapi kemudian kata jadi pulak.. :-) Bikin gelabah orang jer kan.


* nanti sy tunjuk gambar gudang tu yea..

3 Comment:

ecadwinkyasha said...

hah,samalah dgn kes penyewa ruma eca.kejap jadi,kejap xjadi!..grrrr...

xpe xpe,nnti berbaloi juga tu ada gudang..ada je nanti nak letak...


btw,dpt x sms eca?.novel da sampai sabtu lalu.nnti eca buat entry..bz lgi skrg ne =(

IntaNBerliaN said...

nsb baik jadi kan... saje buat suspen... :-)

p/s : wah, hebatnya sofea sk mkn telur separuh msk ek... alisha saya tak pasti pulak, sebab sy xpnh bagi...

sofea mkn letak kicap ke?.. hihii bkn pe, tingat zaman kecik2 dulu, mkn telur separuh msk letak kicap n serbuk lada sulah

Riena Haiqal said...

mmang ada eh kat dunia lagi orang yang macam ni. buat keputusan yang tak menentu. buat gelabah jer kan.. kadang2 bole buat marah tapi sabar.. dorang ingat kita ni tak der perasaan or tenaga apa...