Ayam Goreng KFC untuk si kecil anda



Nak tanya mummies-mummies sekalian korang bagi tak anak kecik korang makan ayam goreng KFC tu?? 

Actually aku sejak kecik memang tak pernah makan KFC until dah nak masuk universiti baru dapat merasa makan. Memanglah arwah mak ayah berjaga pemakanan kitaorang. Tapi reason paling utama sebab dulu-dulu susah. Jadi tak dapatlah kitaorang adik beradik merasa KFC tu awal-awal lagi. 

Kalau boleh aku pun nak ikut jugaklah jejak langkah arwah mak. Tak nak kasi anak-anak masa kecik makan makanan fast food. Memang KFC tak elok untuk budak kecik kan. 

Tapi zaman sekarang yang serba moden memang susah sangat nak sekat kat budak-budak ni. Kadang kadang diorang lebih pandai dari kita. Betul tak? Jadi terskip jugak lah pantang larang yang aku ciptakan itu. Dapat jugak ayam tu masuk ke mulut sofea... huhuhu

Sebagai salah satu inisiatif yang lain, aku terpaksa bagi sofea makan ayam goreng KFC buatan sendiri. Gambar atas tu macam bukan ayam goreng jer kan. Macam cekodok. Tapi sedap okeh...


Resepi : Goreng ayam yang telah digaul dengan telur putih, garam dan tepung goreng KFC. Siap. ^=^

2 comments:

IntaNBerliaN said...

sy bg je alisha makan.. xpnh plak buat ayam cam azi buat ni... lenkali leh try..

Riena Haiqal said...

jawapannya tak.. saya tak bagi anak saya makan ayam KFC tu kecuali saya buat sendiri.. :) lagipun anak saya alergic sikit makan ayam dan telur ni.. so memang dia tak makan ayam la kot..

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY