Order Second Customer : BEG TELEKUNG

Alhamdulillah, ada rezeki tuk aku. Walau pun baru bertatih belajar jahit, ada jugak yang menaruh kepercayaan nak suruh aku buat beg.

Kat luar sana berlambak dah orang jual beg-beg macam gini. Murah-murah pulak tu. Sepuluh hinggit dah boleh dapat. Tapi maybe sebab aku guna kain jeans, levis lagi tu... Itu yang unik dan lain dari yang lain. That why orang nak tempah. Kot la yea ( >_< ). Perasan....

Cuba korang survey harga beg jeans kat KLCC tu. Ratus-ratus tau....



 Full view. Kawan kakak aku suruh buat beg nak isi telekung.


Close up. Aku letak tiga butang, reben dan yang paling aku suka tag levis tu. Memang material daripada jeans levis.

Kellass kawan kakak aku nak simpan telekung. Beg telekung kenalah cantik kan. Takkanlah beg jalan jer nak lawa...




Bahagian dalam beg. Poket tu aku tampal poket belakang seluar je. Malas nak buat poket. Beg telekung tak ada poket pun tak apa.

Zip beg tu first time aku belajar buat. Berdoa sebenarnya kawan kakak aku tu tak nak beg ada zip. Nervous nak jahit. Tak berapa pandai.

Next time nak jahit zip pattern lain pulak. Sebab pattern ni memberi impak susah nak masukkan barang dalam beg. Slowly slowly la belajar. 

Macam mana, ok tak? Any comment please.... Harap-harap kawan kakak aku tu sukalah.

4 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Azi..cantikkkk!Takpe la pelan2...lama2 nanti makin cekap la menjahit pelbagai patern bag.

Eca Dwinky Asha said...

cantik..eca pun nak bljr menjahit gk pasne..xde la susah2 suh adik lagi.hehehe

Riena Haiqal said...

siyes memang cantik.. bergaya la lepas ni nak bawa telekung kan.. cantik betul

IntaNBerliaN said...

cantik.. untung azi pandai jahit :-)

*azi kata ada blogshop kan.. azi kalu nak tumpang letak banner dkt blog saya, nanti bglah url blog n url banner... bulan p1 ni, sy bg free je dkt semua... nanti kalu bulan ke2, sape2 yag beminat nak ltk br kne byr 5 hengget.. hihii

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY