08 November 2012

Cara hakeem bagitau buang air besar

Hari tu ada story pasal macam mana sofea nak buang air besar. Kali ni nak story pasal hakeem pulak. Macam mana hakeem bagitau kat aku lepas dia qada' hajat.

Selalunya aku dapat trace je bila hakeem dah buang air besar. Bau semerbak satu rumah mana boleh tak dapat trace. Cuma sekali sekali bila baunya soft jadi tak terdetect pulak aku.

Bila masa aku tak sedar hakeem ni dah buang air besar lebih-lebih lagi time khusyuk menjahit dan berblog, perlahan-lahan hakeem datang ketepi aku untuk bagitau.

Caranya memula dia akan membebel-bebel bahasa ibunda dia sambil memusing badan kebelakang dengan maksud mentala bontot ke aku. Suruh aku check pampers.

Bila aku dah dapat detect dia buak (bahasa hakeem sebut berak) terus hakeem sengih-sengih sambil sembamkan muka ke kaki aku. Kemudian menarik tangan aku kebilik air.

Sweet kan .........

gambar terkini hakeem

6 Comment:

QasehnyaRania said...

hehe..good boy ;D

Pija Dawood said...

pandai dia bagi signal kat mak dia.. hihi...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

pandai hakeem hehe....

sy dh letak link akak kt bloglist sy :-)

Momma AA said...

comeynyer... good boy...

nita said...

hehehe..memang sweet..
comeylah hakeem ni :)

IntaNBerliaN said...

eh, alisha pun sebut buak gak.. hihi