Contest

Koleksi Buku Upin Ipin Sofea

Actually kebanyakan buku sofea adalah daripada koleksi buku upin upin. Dengan upin ipin nilah sofea nampak berminat nak belajar dan membaca. Dulu aku pernah mention setiap kali aku nak ajar baca fatihah confirm sofea suruh stop. Tapi dengan adanya buku solat dalam bentuk cerita upin dan ipin nampaknya sofea lebih bersemangat nak solat dan belajar agama.

Bukan itu je tau sofea pun dah pandai matematik. Setakat nak kenal kubus, koboid, silinder, piramid tu kacang je bagi dia. hihihi.. Cuma bab mewarna masih lagi fail.


 Antara koleksi buku sofea. Yang buku belajar solat bersama Kak Ros tu memang sesuai untuk menarik minat budak-budak belajar solat.

Ada satu lagi buku sofea ialah buku math. Itu pun buku upin ipin. Silibus dalam buku tu macam untuk budak sekolah rendah. Buku tu pun antara buku favourite sofea. Nampak macam nak ikut jejak bidang mama dia jer ni...

 hasil colouring sofea...

Yang first tu aku yang warna. Yang compang camping tu barulah hasil tangan sofea. Silap aku lambat perkenalkan sofea dengan colour. Masa hantar sekejap kat nursery hari tu, aku tengok budak yang sebaya sofea dan ada yang muda dari sofea dah pandai warna.

Tak pe.. Take time ye sofea....


2 comments:

Zurina Hj.Zainal said...

hehehe....mmg mcm tu bila mula2 kenalkn anak2 dgn color...x de rupe color...

eiela said...

karektor mcm nih memang diorang suka nih.

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY