28 June 2018

Jahit baju anak (masih guna free pattern)

Raya hari tu adalah bercita-cita nak jahit baju blouse/dress untuk sofea & airis. Kalau boleh nak matching-matching. 

Oleh sebab kekangan masa, bulan puasa hari tu rezeki, banyak sangat orang hantar baju nak outer. Sampai kan jahit beg jeans pun tak berapa dan. Inikan lagi nak buat baju anak. 

Makanya hanya sempat jahit satu dress untuk airis asalnya. Ye masih lagi menggunakan free pattern yang ada di internet. Nak jahit beg pun tak dan, inikan nak belajar buat pola. 


Easy Summer MuuMuu Dress. Untuk budak umur 3-6 tahun. Boleh klik kat SINI untuk tengok tutorial and free pattern.

Bila siap, airis try pakai menggelebeh sikit kat bahagian leher. Mungkin sebab airis halus sangat. Patutnya kena gripkan getah leher tu lagi. Sebabkan aku dah hantar kat orang jahit tepi sambungkan terus bahagian bahu, dah tak boleh nak bukak balik. 


Bagi ke sofea cuba, ngam pulak. Tapi tak jadi dress lah. Pendek. Jadi blouse. Cuma bahagian lengan tu singkat, nampak ketiak sikit. Bolehlah untuk buat pakai siang kat rumah time hari panas. 


Kepuasan sangat dapat jahit baju sendiri. Jimat pun jimat. Bilalah agaknya aku nak pandai buat pola sendiri... 

No comments:

Powered by Blogger. Blogger Template by Intikali.org. Supported by Iskael and BlogSpot Design.