nasib pegawai gaji

Weekend memang syok dapat hilang penat dan lelah..
dapat main-main dengan sofea..
dapat jalan-jalan ngan family tercinta..
ooopss....ini bukan story pasal weekend sebab last weekend aku sibuk berkursus.
Story ni pasal aku rasa btul2 fedup nak bekerja.
Letih dah buat gaji walaupun minat giler pada number..
Kalau hari senin memang mood malas giler nak buat kerja..
tapi hari ini aku memang rajin sampai waktu rehat pun tak sedar..
Tak sedar sebab aku tak boleh nak makan..
aku puasa ganti yang terakhir hari ini..
rajin aku hari ini bersebab..
sebab hari ini hari penghantaran perubahan gaji...
keje tak siap-siap lagi...
dari pagi duk mengadap PC ngan calculator mengira gaji orang..
ada yang kena bayar balik, ada yang dapat rezeki terpijak..
jeles...jeles... kat orang yang dapat tunggakan gaji...
bulan ni pun aku ada buat perubahan gaji untuk aku sendiri tapi ..
huhhh..perubahan bayaran balik gaji terlebih bayar...
(wat pe kan..)..buat bodoh jer la..
sebenarnya aku dah tension giler bab1 betul buat gaji nih..
banyak giler yang nak kena buat..satu kementerian...
tiap-tiap bulan tak pernah surut...
kalau dulu masa kat bahagian lama buat satu PTJ je ni tapi
lepas di centrelizekan semua pembayaran...
amik kau keje jadi bertimbun-timbun...
inila salah satu keburukan centrelization..
dulu masa belajar amik subject management tak reti-reti nak jawab pun....
k..lah aku zzzzzzzz skit...

p/s: kalau kaya rasa nak berenti je keje, jadi housewife..



2 comments:

suamihanyisterizuki said...

waaa, dah kira gaji ker? sonotnyer...

MAMA AIZARA said...

seronok apanye hany..letih..
satu kementerian dalam negeri..
lebih2 lagi time nak raya nih..

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY