RM 7.50

3 ketui sotong kecik, 3 ketui bendi + nasi putih bubuh kuah kari RM 7.50. Pic takde, takde masa nak snap sebab hati dah panas. Rasa macam makan western food mahalnya. Mahal tak? Ini harga menu lunch aku tadi. Menyirap je masa nak bayar. Dahla first time beli kat kedai dia. Niat nak terus kekal makan kedai dia sorila. Ini first dan terakhir hingga hati aku sejuk untuk beli lagi kat kedai dia. And sib baik ari ni bawak duit besar 50 hinggit. Kalau tak hutangla jawabnya.


Sebelum bayar pakcik tukang kedai tu siap cakap seketui sotong dua hinggit yea. Masa tu mata aku dah terbuntang ngan muka dah terperanjat badak. Mahalnya. Sehinggit tak dapatla dah dik. Patutla dia taknak potong-potongkan sotong tu. Dia nak kira cam tu ek. Kedai lain aku makan takde pun semahal tu.


Korang kalau korang, korang nak bayar ke atau terus tinggalkan je. Sebab pakcik ni boleh cakap nak ke? Siap asingkan makanan aku ketepi dulu, layan customer lain and last sekali baru nak kira akunyer.


Tapi aku bayar je, takkanlah nak tinggalkan makanan tu dan terus blah atau keluarkan balik sotong yang dah bercampur ngan nasi tu. Aku masih ada adab lagi. Tapi bila difikir-fikirkan balik memang bengang. Patut aku cabut je tadi. Cekak darah punya kedai.


Sepanjang jalan dan sepanjang makan asyik duk mengutuk je pakcik dan makanan yang dia jual. Tapi satu yang boleh dipuji makanan dia memang sedap. Tapi taubat aku nak beli lagi kedai dia. Nak buat camna pakcik kita takde jodoh. Pakcik dah sakitkan hati saya tau!

Lelaki lebih suka berjalan dengan kawan-kawan dari family?

Hajat nak pergi makan kenduri di N9 nampaknya tak kesampaian. Memang mulut ni sedang tercari-cari ayam masak merah yang sedap macam kenduri dulu-dulu. Ayam yang dihidangkan kat kenduri sekarang semuanya keras-keras belaka. Kalau dulu-dulu lembut dan tomato purinya terasa sampai ke tekak. Kalau kat KL ni memang payah nak jumpa yang enak-enak. Aku mengidam lagi kot!


Hari ni ramai yang melangsungkan majlis perkahwinan. Kat kampung ni dapat satu undangan tapi awal-awal tolak tepi. Kakak kat opis anaknya yang dulu satu asrama ngan aku pun kawin hari ni. Rancangan asal memang nak pegi kenduri ni tapi tetiba husband ajak pulak ke kenduri di N9 kawan baiknya kawin. Aku memang awal-awal tak leh masuk ngan geng-geng husband yang kebanyakannya bujang-bujang belaka. Tapi ntah camna tergerak hati nak pegi pulak bila husband ajak. Mungkin sebab dekat N9 je.


Malam tadi siap tido lewat siap basuh baju dan lipat baju sebab hari ni cadang nak bertolak dalam kul 10 pagi. Husband pulak pi jupe kawan tanya jadual penerbangan perjalanan. Tup tup pagi ni dia nak pegi ngan kawan-kawan dia aje. Katanya semua member yang pegi bujang-bujang belaka. Yang dah kawin pun tak bawak bini masing-masing. Aku memang bengang dah dengar. Bukan apa kalau keluar ngan kawan-kawan ntah pukul berapa baru nak balik. Apsal tak leh bawak wife ke klu orang lain tak nak bawak. Perlu ikut kawan ke?


azi : sehingga entri ini dipaparkan 8.10pm husband masih belum balik-balik, dah macam  pegi keje pulak.

Bantuan Kewangan Khas Kedua Tahun 2010

Semalam terima call dari Bahagian Akaun dari Kak Norli :

Azi dah pukul 11.30 pagi ni, lagi setengah jam je nak pukul 12. Bila nak anta report bayaran RM 500.00 tu?

Aku yang sedari pagi memang sibuk buat keje terus tersentak dan tersentap dengan pertanyaan itu. Hah?? Report apa tu? Tak tahu pun. Nape tak ada orang nak remind. K.Norli kata serius susah nak berhubung dengan aku la ni, dia ade pesan kat orang lain. Aku kata mana ada aku dapat apa-apa pesanan. Rupanya bila ditanya orang tu kata dia tak faham apa pesanan yang K.Norli suruh sampaikan. Orang baru cam tu la.....

Jadi kerana misscommunication itu terpaksala aku mintak ihsan kat Bahagian Akaun bagi masa aku check dulu report sebelum nak run bayaran RM 500 tu. Kata aku sebelum waktu rehat aku akan hantar report tu sendiri ke Bahagian Akaun.

Alhamdulillah walaupun mengah, lelah dan penat aku berjaya jugak sampai ke Bahagian Akaun tepat kul 1 tengahari. Jadi dapat la warga KDN yang sepatutnya dan selayaknya dapat duit Bantuan Kewangan Khas Kedua dapat pada 1 Disember ni nanti.

Korang tahu ke Bayaran Bantuan Kewangan Khas Kedua Tahun 2010 adalah pada 1 Disember 2010??. Ramai dah tahun kot sebab pekeliling perkhidmatan pun dah dikeluarkan di laman web JPA. Aku je yang sering terlupa kalau hal perkaitan bayaran-bayaran seperti Bantuan Khas dan bonus confirm ada changes dan pelarasan yang kena dibuat.


Kerja 7 Hari Seminggu

Dapat memo semalam dari Dato' bertajuk KERJA LEBIH MASA BAGI TUGAS_TUGAS PENUTUPAN DAN PENGEMASKINIAN AKAUN DARI BULAN NOVEMBER  HINGGA  MAC 2011.


Baca tajuk masih ok lagi walaupun rasa lama sangat tu sampai next year, bulan 5 dah nak due pulak.Masa baca isi kandungan memo mak aii terkejut tengok schedule dia :


Hari Kerja Biasa : 4.30 petang hingga 10.00 malam
Hari Sabtu, Ahad & Kelepasan Am : 8.00 pagi hingga 6.00 petang.



Bila masanya nak rest ni. Kata sekarang nak cuba laksanakan jadual waktu kerja fleksibel. Orang lain biasa hujung tahun relax, pergi bercuti tenangkan jiwa. Tapi kalau orang kewangan memang tak dapat la. Hujung tahunla masa nak pulun nak tutup akaun awam kerajaan.


First time merasa pengalaman mengerikan ni even dah kerja hampir 8 tahun, this year first time aku duduk Bahagian Kewangan dan handle kewangan untuk kementerian. Very tired ok...Tiap hari balik umah rasa mcm nak trus boom atas tilam je tapi ada tanggungjawab lain lagi yang menanti...MY FAMILY...hofe sofea and my husband boleh faham situasi aku sebagai pembantu akauntan.

selamat berkorban semua

Selamat Hari Raya Korban to :

My husband : Zaidi

My daughter : Sofea

My Family : abg, k.jiah, jila, ijoi & family

My Mother & Father In Law

My Friends : opismate, xschoolmate, gmail friend, ym friend xpecially someone i luv as brother, FB friend)

My Followers : 71 orang

My Readers

and to all muslimin & muslimat


**azi sangat rajin menaip skrg**

Mee Celup @ Mee Sup

Second time datang Kelantan masa nak cuti-cuti Malaysia dengan kakak aku tahun 2006. Time tu masih belum berpacaran dengan my husband. Tapi tetap nak ambil dia sebagai pemandu pelancong kitaorang. Matlamat supaya boleh merapat ikatan yang belum sedia rapat.


Oh mesti nak tahu first time aku datang kelantan kan?? Masa kawin abg aku. Abang aku pun kawin ngan orang Kelantan jugak. Kaum keluarga kaum kerabat sepupu sepapat aku memang suka orang belah pantai timur kot. Back to my second trip yang mengecewakan itu, pemandu pelancong memang hampeh bawak kitaorang ke Bukit Bunga. Kalau 10 tahun lepas mungkin la Bukit Bunga itu pusat membeli belah yang glamour tapi time aku berkunjung itu hampeh, barang-barang mainan banyakla dan barang yang dijual langsung tak berkualiti. Kelas Thailand paling low sekali agaknya.


Bila dah jalan haruslah nak makan.. Lapaqla kan...Aku time tu dah sakit-sakit kepala sebab jalan ke Bukit Bunga itu teruk. Time tu aku tak order apa-apa rasanya tapi kakak aku order MEE SUP. Tujuan nak order mee sup sebab nak hirup kuah sup yang panas supaya dapat menghilangkan kesakitan yang dialami. Tunggu punya tunggu makanan yang kunjung tiba sangat-sangat mengecewakan. Mee sup ada bubuh kacang tanah. Apa ke hal tu? Pesen makanan jenis apa tu. Kakak aku pun membebel-bebel la tak puas hati tapi pemandu pelancong diam aje. Kitaorang pun buat spekulasi mungkin Mee Sup dekat-dekat sempadan Thailand rasa cam tu kot.


Intro kat atas panjang sangatkan...


Ni actual story nye....

Sebenarnya sejak hari ahad lagi dah mengidam nak makan makanan panas-panas, berkuah-kuah dan berjenis-jenis. Baik untuk kesihatan badan dan kandungan kononnya. Hari ahad sampai kampung dah petang dalam pukul enam kedai pun banyak yang dah tutup. Semalam pulak satu hari bisi dengan aktiviti ke kedai membeli barang dapur untuk persiapan raya esok dan aktiviti lawat melawati orang beranak. Memang tak dapatla nak makan makanan yang diidam idamkan tuh.

Hari ni pagi mak mentua sediakan sarapan pagi dengan ketupat. Alahai memang tak boleh nak blah tapi sofea makan berselera. Nak makan benda lain tak ada apa yang nak dimakankan dan husband pun still tido lagi. Kenalah tunggu dalam pukul 12 barula makanan tengahari siap. Makan ayam masak merah ngan sayur sawi tumis air. Pastu dalam kul 2 aku makan lagi sebelum keluar. Cadang nak Tabung haji kejap. Sebelum sampai tabung haji husband pun bawak ke kedai idaman hati. Dah mengidam dua hari ni nak makan MEE CELUP. Akhirnya dapat juga makan makanan panas2, berkuah2 dan berjenis-jenis. Sebab apa berjenis2 sebab MEE CELUP ni gabungan mee, bihun dan kuew teow. Sedap ooo... tapi aku rasa dah bukan mengidam tapi mentekedarah. Selang sejam dua makan. Memang sekarang ni nafsu makan menjadi-jadi.


Azi : related citer intro dengan actual story adalah mee sup yang kakak aku makan tu sebenarnya mee celup. Cuma time tu dia tak bubuh kuew teow dan bihun sebab kitaorang mintak mee jer. Sekarang ni aku dah jadi peminat mee celup. Bini orang kelantanla katakan....








mode: kelantan kelantan kelantan.........

Isu pasal Kelantan ni hebat jugak kan...Lately post pasal Bagus jadi anak Kelantan atau KL? asyik di comment oleh anonymous. Antaranya comment yang aku sempat print screen adalah komen berikut :













Komen lain yang awal-awal aku dah terdelete dari email. Aku ingat komen tu akan lekat kat post aku tu tapi tak lekat plak, terus hilang,..nape ek??. Mula-mula aku tak kisah sangat pasal komen dan entri ni. Entri ni saje2 recall hal lepas pas aku tahu aku pregnant lg. Tapi tetiba entri ni memang menjadi perhatian pembaca. Aku rasa anonymous ni mungkin student yang sedang buat research atau assignment. Macam aku dulu masa study semua pun cari kat internet je.

Azi :  Tq readers..

Sudah sampai TM

Dah sampai di Tanah Merah(TM) dah.. dalam pukul 6 petang tadi. Bertolak dari rumah pukul 10 pagi. Kali ni memang sharp-sharp 8jam sampai kelantan. Selalu kalau tak lebih sembilan jam memang tak sah. Jalan memang clear cuma lepas Gua Musang banyak sangat lori, kete banyak, so lembab sikit diselang seli dengan hujan tapi tak lebat.

Tadi masa kat merapoh ada kereta terbabas sikit ke dalam semak, kereta wira..nak tergelak pun ada tengok kete ni, tak de sape tolong sebab tak de apa yang serius. Rasanya dia terbabas sebab elakkan bumper kete siapa ntah yang jatuh tengah jalan.

Sofea sepanjang perjalanan asyik tido je dan aku pulak sakit kepala sebab jalan bengkang bengkuk. Mula-mula duduk belakang dengan pia terus pindah sit depan baru kurang sakit kepala. Tapi terpaksala pangku sofea yang asyik nak bergayut je sepanjang jalan.

Azi : Letih sangat walaupun tak pandu kete, nak zzzz dulu....

Esok dah nak balik kg.

Planning pertama :
Tak nak balik kg raya haji ni sbb nak budget duit.

Planning Ke-2 :
Nak balik kg. hari selasa petang sehari sebelum raya, raya ke-2 nak pegi bercuti ke cherating sampai hari ahad

Planning Ke-3 :
Tak jadi balik kg. sebab husband ada keje di Nilai, hari Kamis raya haji kedua.

Planning Ke-4 @ Final Desicion :
Balik esok hari ahad. Hari raya pertama hari rabu tengahari kena bertolak balik KL dah. Kamis husband kerja, me to tp nursery tutup sape nak jaga sofea yea..

Keputusan dibuat berdasarkan situasi berikut :
Husband : Assalamualaikum mek, nak nombor IC ngah. suh along sms kat ayahsu dia.

Mek : Balik tak raya ni?

Husband : Tengah adjust cuti ni...

Mek : Azi ada? Azi ada?

Husband : Ada...

Mek : Panggil dia, nak cakap jap.

Azi : Assalamualaikum mek.. mek sihat.

Mek : Sihat, balik ke tak? Nak pesan beli barang sebelum balik ni.

Azi : Pesan apa?

Mek : Belikan mek seluar sendong cam hari tu..

Azi : Boleh..boleh..

Mek : Beli 6 lai (nada mengharap)

Azi : Tak pela nanti azi belikan..

Talian terputus kredit habis...
Dialek percakapan mereka semua dalam bahasa kelantan kecuali Azi yea..

Ikutkan hati memang aku malas nak balik, balik kali ni sebenarnya bukan setakat sbb mak mentua pesan beli barang tapi mengenangkan performance masa raya puasa memang sangat2 tidak memuaskan. Kalau tak balik raya kali ni sure dicop menantu hantu ni. Reputasi kena jaga jugak lebih-lebih lagi anak nak masuk dua. Teringat betapa baiknya mentua masa aku dalam pantang dn selepas pantang even tak pantang pun.

Berkereta di Giant Putra Height

Biar gambar menceritakan segala-galanya..

Date : 11.11.2010

Time : 8.00pm

Location : Giant Putra Height

Price : RM 3 per 5 min/ RM5 per 10 min.


Ready naik kete remote control ....





Go papa go eh go pia go...




image kaki sape kat blakang pia tu..





I'm a champion


First Time Check Up Perut

Ceramah tentang penyusuan ibu dan kebaikannya diikuti dengan pemakanan seimbang bagi ibu mengandung adalah perkara wajib bagi ibu-ibu yang pertama kali medaftar dan membuat kad mengandung di klinik desa Puchong ini.


Rutin check up yang biasa setiap kali datang ke klinik adalah mengambil air kencing, mengambil darah, mengambil tekanan darah, diikuti dengan berjumpa misi dan seterusnya doktor jika perlu. Kepekatan darah yang baik adalah 11 keatas, tahap sederhana 10 - 10.99 dan kritikal di bawah 10. Betul ke doktor?. Macam lupa pulak walhal baru dengar ceramah semalam dan untuk kali yang ke duanya. Semalam aku dapat 12.1. Ok la kan?


Itu story pagi semalam, aku first time pegi check up untuk my second baby. Tetiba rasa terlalu awal pulak pergi buat kad, ada aje yang dah 5/6 bulan baru buat kad mengandung. Sudahnya dari pukul 7.30 pagi hingga pukul 11.30 pagi baru berakhir semuanya. Keburukan buat kad awal adalah 24 Dis ni dah kena minum air gula sebab first baby aku mengidap kencing manis masa mengandung. Harap-harap baby kali ni tak de dapat kencing manis lagi, susah macam-macam hal kena buat. Dulu pun nyaris-nyaris tak dipaksa bersalin awal. Seperti biasa nanti aku nak buang separuh air gula tu. Hanya ibu-ibu yang baik je akan minum sampai abis. Aku idak la yea...


Letih sungguhla semalam....letih menunggu satu satu sesi selesai.  Nasib baik husband rajin nak temankan jadi tak lah bosan sangat. Masa anak pertama sekali pun tak pernah husband temankan. Terkulat-kulat aku tengok orang lain duk borak-borak ngan husband dia. Sebab company kali ni sporting so bolehla teman aku semalam. Tapi next check up dan seterusnya aku tak nak benarkan husband teman walaupun dia rela. Buat penat aje tunggu lama-lama. Kesian pulak aku tengok. Aku sorang-sorang pun boleh aje. Takde masalah. Lone ranger...


note : smlm masuk opis kul 1 ptg.


Kerana e-Penyata Gaji


" Hello..boleh saya tahu nombor gaji saya..

Hello..boleh saya tahu nombor gaji bos saya..

Assalamualaikum..payslip bulan 11 dah agih ke?

Hello, Assalamualaikum macammana nak tengok pay slip online tu? "


eee...rasa takut dan malas dah nak angkat tepon ni. Sepagi ni ayat ni je yang kedengaran dicorong telinga. Tak ada ke orang yang nak tanya cam ni : assalamualaikum, azi sihat ke? baby ok ke?

Ini semua gara-gara KDN dah tak print lagi payslip start bulan 11 ni. Ok, ok tahu dah AG dan Kementerian lain start dari bulan 10 lagi dah tak print. KDN baru la malas nak print start bulan 11.  Even kalau diorang nak print pun boleh lagi sebab kertas payslip masih banyak dalam simpanan. 

Tak kuasa dah nak melayan mereka ni. Takkan nombor gaji sendiri pun tak tahu. Tengoklah payslip bulan lepas. Bila suruh tengok pasyslip yang lama kata dah simpan dalam kotak la, tak tahu mana lah. Yang PA pulak kata seganla nak mintak kat bos. Hei itukan hal mereka, wajibla tanya diorg sendiri. Bos pulak nanti kalau dah bertukar Kementerian lagi, PA baru pulak susah kena mintak pasword dari PA lama. Apsal tak uruskan sendiri. Bukan susah pun. Kalau duit gaji tahu pulak hak masing-masing. Ini baru payslip belum masuk Penyata Pendapatan Tahunan lagi ni. Tahu ke tak Penyata Pendapatan pun online jugak nih. Ermmm...

Pastu bila nak buat pinjaman diorang tanya pulak : Bank terima ke payslip online ni? Kalau diorang nak yang original macammana?. Huh..mana la aku tahu sebab aku bukan pihak bank dan aku pun belum buat pinjaman selepas e-penyata gaji ni dilaksanakan. Yang aku tahu ada staff cawangan Sabah bagitau aku pihak bank sana mintak salinan pekeliling yang menyatakan tiada lagi pengeluaran original payslip. Jadi sape-sape nak buat pinjaman bawak aje pekeliling yang ada kat laman web AG.

azi : kena stop typing, tepon berdering lagi nih.



Aku dah tak kisah

Ya..aku dah tak kisah kalau pagi-pagi aku datang kerja aku tak dapat parking dalam basement. Aku tak dapat nak follow kereta orang lain dekat dekat rapat rapat. Walaupun kaki aku dah gian nak press kuat-kuat nak pecut lepas pintu palang terbuka. Aku tak kisah kena parking kat D8, kena jalan jauh-jauh baru sampai depan pintu pejabat. Kalau tiap hari aku jalan kan baik untuk kesihatan, boleh exercise baik untuk baby dalam perut, senang nanti nak beranak. Sebab even aku datang seawal pukul 7.10 pagi guard tu tetap datang lagi awal dari aku. What to do timing aku memang dah tak boleh adjust kena antar anak ke nursery dulu.

Aku dah tak kisah SPA tak panggil aku interview. Aku tak kisah dah tak dapat naik pangkat. Dah dua kali aku isi borang spa online tapi SPA tak nak panggil-panggil aku jugak. Orang lain grad kemudian SPA dah panggil, aku grad dah berkurun pun SPA tak mo panggil jugak. Penat aku belajar tinggi-tinggi daki bukit UiTM tiap malam, naik moto kena ujan, dapat Anugerah Dekan 3 4 kali, dapat jadi pelajar cemerlang, pun diorg tak mahu interview aku. Jadi aku malas dah nak bukak laman web SPA lagi.

Aku dah tak kisah kena ada rombakan dalam Unit Kewangan dan sub unit kewangan. Kalau nak tukarkan aku kemana-mana sub unit tukarla. Kalau diorang tak berkenan aku buat gaji kakitangan KDN aku lagi tak suka. Tiap bulan ada je perubahan yang kena buat. Kalau setakat perubahan biasa tak apa, ini perubahan yang sengaja dicari-cari. Memang aku tak sesuai buat keje kewangan sebab aku kakitangan perakaunan. Jadi lebih baik aku cari kesalahan orang, buat keje checking dari aku dipersalahkan.

Jadi aku dah tak kisah dengan semua kesusahan, kesedihan, kemurungan kerana itu semua lumrah kehidupan. Bila aku dah tak kisah aku rasa hidup aku jadi lebih tenang.

Azi : Motif entri ditulis sebab aku memang kisah dengan hidup aku.
Entri macam orang kecewa.

Kuarantin Vs Snapping

Cerita ni cerita hari semalam yea. Hari Sabtu dan Ahad aku di kenakan kuarantin dari berjalan-jalan. Hajat hati memang nak pegi macam-macam tempat... nak pegi SOGO nak pegi ALAMANDA, tak betah duduk umah lama-lama tapi satu tempat pun tak menjadi pegi. 

Sebab aku dan husband dalam persiapan membuat Rumahku Syurgaku jadi pemantauan dengan indon tukang rumah adalah sangat dibutuhkan. Kalau mereka cheating habislah rugi duit yang kami simpan selama ini (bukan duit simpanan pun duit aku buat hutang :P). Perasan kaya je...

 Bila tahap kebosanan sangat terserlah jadi apabila indon mintak duit lagi ini peluang baik untuk keluar sebentar berjalan-jalan. Tempat tujuan adalah giant. Pergi giant pun sebab nak beli buku resit. Preparation... Takut kena songlap duit dengan indon tu. Imagine ....ada ke aku bagi duit aku keluar resit. Tapi tak apalah janji tak kena tipu kan.

 Di GIANT :


Papa sofea yang mintak amik gambar sofea dengan topi besau tu. Sofea apalagi happy dapat main-main dalam pasaraya sbb orang tak ramai. Leh lari sana sini. Tak sampai 15minit dah kena keluar dari giant, satu pic je sempat snap. 

Then sambung snap pic sofea macam model. Lokasi rumah pusaka ibu bapa tercinta.



Bunga kat telinga tu memang sofea tak boleh blah. Letak senyap-senyap. Bunga tu banyak kat depan rumah aku. Sape nak boleh amik tanam. Free of charge.


Gambar ni sengaja di colorizekan sbb gambar sedia kabur. Tapi who care tetap nak letak jugak. Rasa sofea mcm primadona Erra Fazira gitu.


note : Want more picture coming soon ok..




13 Minggu @ 3 Bulan 1 Minggu

Hari ni dah genap 13 minggu usia kandungan aku. Akhir-akhir ni tak terasa seperti mengandung mungkin disebabkan alahan yang semakin kurang dan perut pun belum membesar.

Makan pun sudah kembali berselera cuma masih belum bersedia untuk mula minum susu, minum soya, makan acid folik. Dulu masa mengandung sofea selasa, kamis dan ahad, tiga kali seminggu mesti beli air soya panas dipasar malam. Mungkin sebab itu sofea putih. Kata orang sofea macam anak korea/jepun. Bagi aku mungkin juga faktor keturunan ibu aku yang berbangsa cina.

Disebabkan minggu2 alahan hampir berakhir, aku sudah bisa kembali menulis-nulis lagi. Maybe selepas 11.11 ni semua rutin hidup sebagai seorang ibu mengandung patut dilaksanakan. Nanti kesian baby dalam kandungan tak dijaga baik seperti sofea.

comel tak saya?
 
info from Pa&Ma : Minggu ke-13

Bayi Anda
Saiz fetus kini 7.5 sm dan beratnya pula 30 gm. Tulangnya mula berkembang, begitu juga dengan gigi. Pada tahap ini, fetus sentiasa menggerakkan bibirnya sebagai persediaan untuk merangsang otot bibirnya supaya daya hisapannya dapat berfungsi dengan baik setelah dia lahir nanti.


Tubuh anda
Perubahan saiz rahim yang kian membesar akan membuatkan anda menyedari bahawa perasan perut anda “buncit”. Dalam pada itu, perubahan warna puting turut berlaku. Warna bahagian tersebut berubah menjadi lebih gelap dan urat biru pada payu dara anda mula jelas kelihatan.

Menanti hari esok

Tak sabar nak pergi keje yea esok??
Yup..sangat-sangat tak sabar.. Esok ingat nak siapkan semua keje before lunch. Banyak tu gaji kakitangan sambilan yang perlu dibuat bayaran. Al maklum awal-awal bulan ni. Tapi rasanya boleh siapkan dalam masa setengah hari. Hari ini dah selesaikan semua perkiraan cuma tinggal nak buat bayaran je.

Sebelah petang nak relax dan nak mendamaikan fikiran. Harap-harap semua kerungsingan dan kerisauan akan hilang. Harap-harap semuanya akan berjalan lancar seperti yang dirancang. Tak mahu ada kesedihan lagi.

Semalam mungkin hari yang paling teruk dan banyak tekanan yang aku rasakan. Tapi hari ini keadaan sudah kembali pulih dan baik dan esok diharap akan bertambah baik lebih dari hari ini.
Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY