Loading...

05 January 2012

Beli Susu S26 Progress/Promise 1.2kg dapat free gift

Minggu lepas macam biasa kalau pegi OTK (Ong Tai Kim) wajib beli susu sofea sebab kat sini susunya lagi murah berbanding pasaraya lain yang ada di Malaysia ni. Sofea minum susu jenama S26 sejak dia lahir. Susu ni kakak ipar aku yang suggest. Aku mengikut je time tu sebab tak tahu langsung susu apa yang bagus nak di beri ke baby. Di tambah pulak time tu susu badan memang tak cukup. Sejam menetek pun sofea masih tak nak lepas.


Alhamdulillah susu ni memang serasi dan terus lekat dengan sofea sampai ke hari ini. Tiada alahan/masalah pun setiap kali nak beralih susu ke stage berikutnya. Range harga susu ni pun bukan di tahap paling murah dan paling mahal. Lingkungan pertengahan. Semua ibu bapa mampu beli.


I know ramai mommies2 yang tak confident dengan brand ni. Rakan sepejabat aku dulu pernah tanya kat aku: kak azi bagi sofea minum susu apa?  Bila aku jawab S26, dia tanya susu apa tu? Kenapa bagi susu tu?.


Dia ni bagi ke anak dia susu yang mahal-mahal je aku tengok. Kalau tak silap dia bagi enfalec, mamil gold dan macam-macam jenama lagi lah dan yang pastinya lebih mahal dari susu S26 aku tu dan aku tengok dia kerap bertukar susu. Tak sampai berapa bulan tukar, tak serasi katanya.


Kali terakhir dia jumpa aku dia tanya lagi : kak  azi bagi sofea susu S26 Progress kan. Saya pun bagi kat anak sy susu tu. Aku pulak tanya:  kenapa dia bagi susu tu ke anak dia. Dia jawab susu tu elok, sesuai dengan anak dia. Kawan opis dia yang suggest. (kitaorang dah lain opis sekarang)


So u all fikirlah sendiri bagus ke tidak susu ni. Jangan menilai tanpa usul periksa ye. Kan berbalik pada diri sendiri. Tak semestinya susu yang mahal itu elok dan yang murah tu tak elok. Last-last anak dia memang serasi dengan susu yang murah ni.


Kalau korang tak kenal susu s26 ni korang boleh tengok kat rancangan upin ipin. Upin ipin minum susu ni tau. Company ni salah satu yang sponsor rancangan upin ipin ni.


Alkisah sebenarnya nak bagitau masa beli susu S26 Progress 1.2kg, kat tepi kotak tu diorang ada tepek PERCUMA BERUS GIGI BERKUASA BATERI. Siap ada warranty card 3 bulan. Promotion ni ada untuk susu S26 Promise 1.2kg(tahap 4) jugak. Berus gigi percuma ni menggunakan bateri dan boleh dilaraskan berusnya mengikut kelajuan yang kita kehendaki. Serius aku tak tahu ada berus gigi cam gini.


Apa lagi terus aku rembat 2 kotaklah. Kalau tak ada gift pun memang aku biasa beli dua kotak terus. Susu tahap 3 ni payah sangat nak dapat. Selalu je habis kat pasaran. Kalau ada yang tinggal pun kat pasaraya yang harganya memang mahal dari biasa. Tu yang tak ada orang nak beli tu. Susu ni pun jarang ada bagi free gift. Dulu sekali adalah bagi puzzle rumah upin ipin.


Apa lagi sapa-sapa yang ada anak minum susu ni jom kita serbu pasaraya beli banyak-banyak. Boleh jimat beli berus gigi anak-anak tu. Comel pun comel berus giginya... Kih Kih Kih

9 Comments
Comments

9 comments :

MaryaYusof said...

Salam, Azi.. anak sy si Iman minum Dutch Lady je dr kecik... bwk ke sini berkotak2 sb xde...hehee... ok je... susu S26 ni mmg elok... ramai kwn yg bg ank dorang minum... paing baik adalah susu badan... betul tak...? hehee

MaryaYusof said...

Lupe lak...sebelum tu Iman minum Isomil...lepas tu xlaratlah sb mahal sgt tu yg tukar dutch lady samp skrg...hee

hayyemoi said...

sape potong rambut sopiaaaaa tuhhhhh???.........ko la kan zie..huh..bakmai la aku potong..geram je tgk..hahaha..comei sgt la ank ko ni..besa dah.

nnbluepinkcollection said...

susu upin ipin la..hehehe..

oo..azi ni mesti duk area gombak or sentul jek ye..dekat je la ngan ai.. ;)

Azi said...

marya : off course susu ibu adalah yg terbaik.

Dayah : apsal buruk ker aku potong? Sofea ni pyh la nk duduk diam.

nnbluepinkcollection : sy duk puchong. Otk pn ada caw. kt pucong ni.

Sharul Ikram said...

Salam. Sekarang anak masih menggunakan susu S26 Progress tahap 3 tak. Kalau masih menggunakan susu ni, sy ada 4 kotak 1.2 kg (setiap kotak ada 2 pack 600gram). Saya nak jual susu ni semula dgn harga murah sbb anak saya dah bertukar susu lain. Nak tolak kat kedai semula x boleh sbb penutup kotak bhgn atas dah dikoyak sbb masuk contest. Sy jual dgn harga RM40 sekotak.

Anonymous said...

skrg nii giant buat promosi kn 3 x 600g RM89.90 klu x silap smp 9hb kot. try google kat giant promotion

Anonymous said...

siap dapat Sup Mug lg.... aku dh beli 3 kotak soo dpt 3 mug hahaha mug tu siap ada tulis for Girl/Boy/Mom/Dad

Azi said...

anonymous : oh ye ke.. anak sy dah besar dah xminum susu s26 lagi, bagi milo je sekarang...