02 May 2013

Cerita Weekend kami : Jenjalan IOI MALL

Sabtu lepas aku, sofea, hakeem dan my sister jenjalan kat IOI Mall, Puchong. Amboi mementang orang gomen baru gaji kamis lepas. Terus nak ada cerita jenjalan perabih duit.

Kalau pergi IOI Mall tempat yang wajib diterjah adalah Jaya Jusco @ AEON. Ada sales 15% untuk JJ member card. (until 1 Mei). My sis nak beli kasut. Dari hari tu duk mengidam nak kasut CR2.

Design-design from CR2. Apa itu CR2? My sis kata macam tak glamour brand ni. CR2 adalah adik beradik Carlo Rino ye. Glamour apa. Berjenama tuuuuuu...

Mai mai pilih satu yang berkenan dihati.

Em em kasut yang diaim sudah ditemui dikebanyakan kasut yang ada.

sesi mentry kasut pilihan hati. Bukak sarung bukak sarung. Ngadap cermin.

Santik tak? santik tak? Kasut ni kasut display. Last kopek. Berkenan punya pasal display pun display la...
Masa nak bayar my sis siap pinjam kad JJ kat salesman yang serve kitaorang sbb bengang dapat kasut display. Sekali masa bayar cashier cakap kalau beli barang harga lebih 69hinggit baru ada diskaun 15% tu. Pffttt... Udahlah tebal muka pi pinjam card orang pastu tak dapat pulak diskaun tu...

Aku jadi model kasut je lah. Nak beli tak cukup duit. Aku lom gaji lagi. Tak tahu bila boleh dapat. Kew8 pun tak nampak bayang lagi. Orang baru masuk keje kurang-kurang dua bulan baru ada gaji.

Sofea dan hakeem sudah boring tunggu mak ngah dia lama sangat memilih. Tu yang duduk tepojok kat tepi dinding.

Siap beli kasut my sis ajak pulak pi popular nak beli novel "Aku suka dia" dan OAT diet dia kat Caring.
Masa kat caring tu yang nampak clown ni. Terus ajak sofea join reramai orang.

Dapatlah side kitaorang hanya pedang ini. Orang tak ada gaji . (^o^)

Sofea again :-).
Makin pandai bergaya depan camera budak ni.



2 Comment:

lieyalatif said...

Xpe azi...wat mase ni cuci matoo dulu...nanti gaji dah dpt siap laa balas dendam soping heheheh

Anak dare sorang tu makin cute!

Myra Jay said...

Kasut cantik :)

Takpela kak, pengalaman tu, tapi klau Myra pun bengang gak tak dapat diskaun tu :)